Aqua Vitae Sydfyn

Aqua Vitae Sydfyn tog de først vaklende skridt i sommeren 2005 med indledende forespørgsler til myndighederne om muligheden for at etablere et mikrodestilleri. Rigtig mange offentlige instanser har noget at skulle have sagt i den forbindelse, men i løbet af efteråret 2006 var de sidste tilladelser på plads og brænderiet kunne begynde. Det første herhjemme med en frugt-brændevinsproduktion af Eau-de-Vie-type.

Aqua Vitae Sydfyn agter ikke at konkurrere med - endsige hugge en eneste kunde fra - de store spritfabrikker. De har deres udmærkede produkter, og vi har vores. Selvfølgelig kan Aqua Vitae Sydfyns brændevine nydes til hvad man vil, men takket væres deres frugtsmag og aroma er de i familie med franskmændenes Eau de Vie de Fruits og Calvados, balkanlandenes Slivovitsj, tyskernes Obstler, rumænernes Palinka og mange, mange andre lignende produkter. Frugtbrændevin kan nydes alene, til kaffen, desserten eller som punktum på et godt måltid. Eller hvornår man nu ellers har lyst til at forkæle sine smagsløg.

Frokosten deltager vi nu også gerne i, og anbefaler hertil vores kryddersnapse smagt til med bl.a. kvan og strandmalurt.

Karsten Kjer Michaelsen
Brændevinsbrænder"Ingrid Marie Æblebrændevin.
Æblebrændevin er normalt noget man forbinder med franskmændenes calvados. Men Danmark kan også, hvilket denne glimrende brændevin er et bevis på. Den er fyldig med en pikant sødme og frem for alt med en vidunderlig aromatisk duft og smag af modne, danske æbler. Den er sagen til kaffen. Prøv også med et par dråber på den lune æbletærte."

- Mad & venner. Oktober 2007 (Claus Meyer red.)
Aqua Vitae Sydfyn - Skårupørevej 22 - DK-5881 Skårup - kkm@no22.dk